2010. március 26., péntek

Mindenféle

Lassan 8 hetes a kislegény, így igazán itt az ideje, hogy beszámoljak a napjainkról. Egész szépen alakul a napirendje, számomra hihetetlen is, hogy ilyen korán, Dorkával 4 hónaposan még mindig nem volt két egyforma napunk. Dávid minden nap szinte ugyanúgy működik, kivéve ha szél vagy melegfront van. Ezek rendesen felborítják a napját szegénynek. (Három ilyen nap volt eddig.) Ilyenkor viszont éjszaka alszik jóval nagyobbat.
A délelőtt általában nézelődéssel telik, délután 1 körül beájul, hálistennek Dorkával együtt, így anyának is jut egy kis idő magára illetve a háztartásra. Dorka 3-kor kel, és mivel Dávidka még javában húzza a lóbőrt, ez az idő csak kettőnkről szól. Egészen 5.30-ig, amikor is a kicsi lány rácuppan az apjára, ahogy az belép az ajtón. Dávid 6-ig alszik, utána a szokásos esti rutin, majd 8-9 között altatás, és alvás reggel 8-ig, 2 megszakítással. Én ezzel rendkívül elégedett vagyok, és kiegyensúlyozott, boldog anyukaként járok-kelek a világban. :)

A kiegyensúlyozottsághoz persze az is kell, hogy már nem vagyok olyan szívbajos, mint az első gyereknél, sokat vagyunk a levegőn és társaságban, ami jót tesz a lelkemnek. Tegnap megejtettük az első plázázást is hármasban, a lányok új cipőt kaptak, Dávidka, mivel még nem él ezzel az élvezeti cikkel, így neki egy új sapka jutott. Járunk zenebölcsibe, és a héten megvolt az első angolóra is.:)

Dorka beszéde gyönyörűen fejlődik, olyan szavakat használ, mint hátha, pélául, sőt, légyszives, köszönöm szépen, amíg, amikor (vagyis helyesen használj a kötőszavakat) engedélyt kér, odamegy a játszótéren idegen anyukákhoz és megkérdezi, hogy játszat-e a játékukkal, beszélget idegen gyerekekkel (általában utasítja őket valamire: Csússzál már baba! Én is akarok csúszni! vagy: Ülj fel a rollerre baba, fogd meg  a kormányt és menjél!) mesél, reggelente be kell feküdnöm az ágyikójába és ő mesél nekem (ilyeneket: Egy nap, amikor apa, anya, Anna, Peti, anya, Peti, Anna elmentek az állatkertbe....:))) és már érzelmileg zsarol szavakkal. Pl. ha mindketten épp Dáviddal foglalkozunk egy pillanatra, máris ez jön: Senki sem játszik velem! Se anya, se apa! A szívem szakad meg ilyenkor. És ő ezt nagyon jól tudja. :)
Dávidka is követi nővérét a kommunikáció rögös útján, a múltkor már mondta nekem, hogy heő!

Dorka a szobatisztaságot gyakorolja szépen lassan. Apa megengedi neki ezt:
Nem látni jól de a kádba van betéve neki a bili. Ott mindig ihletet kap.:)

De szombaton történelmi pillanatnak voltunk tanúi, és Dorka életében először ráült a WC-re:Majd elfelejtettem, Dávidka alig 8 hetesen már 6,5 kiló!!!! Iszonyú sebességgel szedi fel magára a kilókat, remélem azért belassít majd. Íme egy illusztráció a tekintélyes méreteiről:
És még egy:
És még egy:
Dorkababa továbbra is öltözködik rendületlenül. (Már egyedül fel tudja venni a zoknit, nadrágot és a cipőt is.) Ezeken a képeken Dávidka kinőtt nadrágját illetve sapkáját erőszakolta magára:
Bónuszképek:

Kettesben:Hármasban:
 

2 megjegyzés:

 1. De jó!!!
  Csak így tovább!
  Hatalmas legény Dávid. Ilyen kis husis volt Milán is. 6 hónaposan 10 kiló!!! :-)
  De lelassul nyugi!!!
  Dorka gyönyörű mint mindig!!!
  Te is csini vagy, mint mindig! :-)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépek vagytok igy együtt! Dorka nagyon hasonlít rád! Dávidka meg kis gyúró baba lett!

  VálaszTörlés