2010. július 6., kedd

Dávid 5 hónapos

...és 8920 gramm. A hosszát nem tudom, de a 80-as rucikba pont belefér. Kis hurka-gyurka, mindenki megcsodálja. És nem csak a méretei miatt, hanem mert olyan vidám és mosolygós baba. Bárki ránéz, esetleg beszél hozzá, azonnal hatalmas vigyorgással jutalmazza az illetőt. Már most látni, hogy mennyivel könnyebb lesz neki kapcsolatot teremteni a környezetével illetve idegenekkel, mint Dorkának.

Mozgásfejlődés terén is vannak előrelépések, már rutinosan forgolódik, háton szinte egyáltalán nem szeret feküdni, amint leteszem, már fordul is hasra. Ébredés után 1-1,5 órát is elnézelődik csendben. Utána azért szórakoztatni kell a következő alvásig. Megtalálta a lábat, és előszeretettel markolássza. A tárgyakat egyik kezéből a másikba rakja. Már pár másodpercre feltolja magát négykézláb.
Még mindig kizárólag anyatejen él, látszólag elég is neki. Ebben a hónapban minden szoptatási gond rendeződött, remélem ez már így is marad.

Az éjszakákat egy evéssel megszakítva végigalussza, ez az egy is az én kezdeményezésemre történik. Tudom, ez furcsán hangzik, de mindkettőnk (illetve hármunk) kényelme/érdeke így kívánja. 4.45-kor kikapom Dávidkát az ágyából, ő szinte fel sem ébred, eszik egyet, és 10 perccel később már mindketten alszunk is. Dávidka egészen 9-ig. Ha nem etetem meg hajnalban, akkor átalussza ugyan az éjszakát de 5.30 és 7 között kel, és már nem mindig alszik vissza. Akkor viszont anya és fia is fáradtabb napközben, ami ugye Dorkának sem jó.

1 megjegyzés: