2010. július 31., szombat

Fél év

Hát ez is eljött. Kisfiunk fél éves lett....és már megint olyasmik kívánkoznak ki belőlem, hogy "de hisz még csak most született", vagy "olyan, mintha tegnap lett volna, amikor megtudtuk, hogy úton van"...stb. Szóval iszonyatosan repül az idő. Dávidka meg egyre okosabb és ügyesebb. És nagyobb. 9640 gramm! A 80-as ruhák pedig épp, hogy beérik.
Kúszni még nem kezdett el, de lehet, hogy mászni hamarabb fog, mert a négykézláb kutyázás már nagyon megy neki, azt előszeretettel gyakorolja egész nap. Már sok helyre eljut forogva, így eléri az áhított játékokat. Ja, és állandóan ülne...ha hagynám.
Dorkát imádja és vica versa. A legjobb szórakozása, ha Dorka táncol neki, sőt, ha el is esik közben (szándékosan), az maga a menyország. Ilyenkor szakadatlan a kacagás. Imádnivalóak.
Elkezdtük a hozzátáplálást is. A szokásos sorrend: őszibarack, alma, banán, rizs, sárgabarack. Sőt becsúszott egy-két kanál görögdinnyelé is. Attól sem lett baja. 2 napig kap egy-egy új ételt, ha nincs allergiás reakció, akkor kombinálok hozzá valami újat. Egyelőre mindenre fintorgással reagált az első három kanálig, onnantól kezdve pedig tátogott, mint egy kismadár. Egy hét alatt eljutottunk oda, hogy kb. 100 gramm már lecsúszik.

Az elmúlt egy hónapban sokat utazgattunk, és büszkén kijelenthetem, hogy a maga 6 hónapjához képest nagyon könnyen alkalmazkodik a kislegény. Mindenhol tudott aludni és az étvágya sem csökkent. :)
Az egyetlen dolog, ami eddig problémás volt, az az esti elalvás. 1,5-2 órákat altattam esténként, de mostanában ez is megoldódni látszik, délután később kel, így kibírja este 9-9,30-ig nyűglődés nélkül, és akkor 20-30 perc alatt el tudom altatni. Hamarabb nem, még akkor sem ha nagyon álmos. Ezt egyértelműen annak tudom be, hogy a terhesség alatt végig pontban 9-kor ültem le a hintaszékbe, és hintáztunk egy jó fél órát. Azóta ugye óraátállítás volt, így ez most 10 óra. Na majd októbertől több szabadidőm lesz este.:)))

Lényeg a lényeg, boldog felediket kiskoma!!!!és a félévesek: (most látom, hogy Dávidnak nagyobb "torta" jutott:)))

3 megjegyzés:

 1. Isten éltesse a nagy legényt!
  Hiányolom ám a képeket.... :-)
  A táncolós jelenetre pl kivi lennék. :-)

  VálaszTörlés
 2. jönnek, jönnek, csak fel kellett tölteni.

  VálaszTörlés
 3. huuu, hat boldog felediket! :) es igenis hamar elment ez a fel ev...

  VálaszTörlés