2010. szeptember 23., csütörtök

Első betegség

Dávid 7,5 hónapig húzta betegség nélkül. Múlt héten átestünk az első igazi majdmegfulladok náthán, szegénykém 2 éjszaka alig aludt, annyira be volt dugulva a nózija. Végül a hidegpárásítás és a Baby Luuf balzsam jött be, azóta újra alszik éjszaka, már nem is ébred egyszer sem, bár az orrát napközben még sokszor szívni kell. Az orrszívás természetesen neki sem tartozik a kedvenc foglalatosságai közé, de még mindig egy fokkal jobban viseli, mint Dorka, aki egyenesen elhányja magát tőle. (szó szerint!) ezért neki inkább fújnia kell(ene) az orrát, csak még nagyon gyengén megy, de gyakoroljuk szorgosan.
Ezen kívül meg kell említenem, hogy halláskárosodást szenvedünk szépen lassan, mert kicsi fiunk úgy döntött, hogy mindenféle érzelemmegnyilvánulást sikítás formájában ad elő. Naaagyon hangos! És nem unja meg! :)
Dorkáról pedig 3 napja lekerült a pelus a nappali alvásnál is. Ez azzal jár, hogy mielőtt elalszik, kb.4-5-ször kijön azzal, hogy neki pisilni kell. Így minimum egy órával később alszik el, de ha ez az ára, akkor ez. Csak rájön egyszer, hogy vissza is lehet tartani....az éjszakai peluslevételre még nem érett meg, az még tele van reggelente.

Viszont további felnőtte dumái vannak:

Kocsiban, 60 km/h-s sebességnél:
-Anya, nagyon gyorsan mész, én ezt nem bírom!

Dávidka kopácsol, Dorka meg a babáját altatná:
-Dávid ne kopogj!...Hallod?! Azt mondtam ne kopogj!....Elmész a szobádba! ....Menj a szobádba, ott kopoghatsz!.....Anya vidd be, és zárd rá az ajtót!

-Dávidka ne játsz a zsinórral! Hát hiába mondom?

Dávid nem nagyon akar vacsorázni, helyette panaszkodik. Dorka betoppan a konyhába, és azonnal rákezdi:
-Dávidka ne nyávogj, egyél!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése