2010. szeptember 8., szerda

Sziporka

Kicsi Dávidka 7 hónapos lett és 10 400 gramm. Egy nappal a hóforduló előtt, azaz augusztus 30-án kibújt a két alsó fogacskája, tegnap előtt azaz, szeptember 6-án pedig életében először egyedül felült. (Dorka pontosan 7 hónapos volt, amikor sikerült felülnie.) A kúszást továbbra sem gyakorolja, viszont kommandózásban verhetetlen, mint egy kis giliszta úgy halad előre, csak sokkal gyorsabban:) Már bejárja a nappalit, az előszobát és a konyhát. A szobákba és az erkélyre még egyedül nem merészkedett.
Szóval zajlik az élet, hatalmas léptekben fejlődik a kiskrapek. Aznap, amikor kijött a két fogacska, elkezdett rosszul aludni. Volt 7 jó hónapunk, de azóta egyik éjszaka katasztrófálisabb, mint a másik. Furcsa, ez fogzás előtt szokott lenni, nem utána.:) A dokinéni azt mondta, hogy a fölsők még nem jönnek, így valszeg nem a fog a ludas. Vagy ez a  nagy fejlődési ugrás lehet, vagy a szeparációs szorongás. Azt már megfigyeltem, hogy sokkal anyásabb lett, már nincs el csak úgy bárkinél, mint eddig. (Az más kérdés, hogy már 3 hónapos kora óta látványosan kéredzkedett hozzám, ha meglátott.) Az idegenektől való félelem nem jelentkezett egyelőre, de ugyae mindenkinél máshogy jön ki ez. Lehet, hogy neki éjszaka van arra szüksége, hogy erősítsük  köztünk levő  köteléket...akkor csak az övé vagyok legalább. Ki is költöztem a kanapéra, mert már apát is felébresztettük a sok mászkálással. 
Evés terén jól haladunk, úgy tűnik nagyon bejön neki, ha én készítem a kajáját, már becsempésztük az étrendbe a sóskát, céklát, tököt, salátát, szilvát, meggyet, rizspépet, paradicsomot és mától kezdjük a husit is. 
Háromszor kap szilárdat egy nap, egy gyümölcsöset, egy zöldségeset (ebbe is kell egy kis gyümi, hogy lecsússzon) és egy Sinlac-ot este.
Ja, és a lényeg, hogy tapsol!!!! A csip-csip csóka vagy a one-two-three kezdetű dalok hallatán azonnal tapsikolni kezd, zabálnivalóan aranyos!

Dorka baba meg már nagylány, teljesen egyedül öltözik, nem is engedi, hogy bekukucskáljunk a szobájába, ha ruházkodik. Jól magára zárja az ajtót....majd élvezi, ahogy csak ámulunk és bámulunk az ügyességén. Két hete megvettük Dávid etetőszékét, amit székmagasítóként is lehet használni, na ő abba imádja befészkelni magát, és az ebédjét egyedül elfogyasztja benne. Megint csak az egyedül szón van a hangsúly. Ez eddig nem volt jellemző. 
Mostanában a séta nem túl jó szórakozás vele, az istennek nem halad előre, nem is tudom minek erőltetem....lassan kocsival fogunk játszótérre járni, így megspórolunk magunknak némi feszültséget. 

A dumája viszont hatalmas, íme néhány Dorka sziporka:

  Biciklizik a lakásban, figyelmeztetem, hogy vigyázzon a tesójára. Erre ő:
-Anya, ne menjek rá Dávidka arcára?
-???!!!

Hívom uzsonnázni. Dorka megszólal:
-Anya főztél? 
-Igen.
Biztos? ....Tuti biztos?
...
-Mi ez? Bundás kenyér?
-Igen.
-Nem csak kenyér?
:)))

Egyedül felöltözik, megdícsérem. 
-Nézd anya, még bugyit is vettem fel. (megmutatja) Most te is mutasd meg a bugyidat!

Séta előtt pisil egyet, utána mondom, hogy mosson kezet:
-Most nem kell kezet mosni, az utcán úgyis össze-vissza fogdosok mindent.

Ja, és drágám, kérlek ne haragudj, hogy ezt közzéteszem, de kihagyhatatlan:

Dorka elmélyülten ül, gondolkodik. Egyszer csak eszébe jut valami és felkiált:
-Apa mindig bénázik! Mindig fordítva adja rám a ruhát!
-:))))


 És az elmaradt képek:


Barnussal mesét nézünk:


    Körömpörkölt:


Így készülök az ülésre:


Hintázó és hintáztató:


Regivel tízóraizunk.


Mesenézés Barnival:


Kirándulok az előszobában:


Nóri és HB esküvőjére készülünk:


Tündérke csinosban:


A kis sziromdobáló:


Nóri és Bazsi:


Tesók:


Ülök!


1 megjegyzés: