2010. október 31., vasárnap

Dorka 3 éves


Na, hát ez is eljött! Három éves lett a nagylányunk. Édes, cserfes, fontoskodó kis tündér, aki már mindenbe beleüti a nóziját.  A 3 éves státuszon 14,2 kilót és 105 cm-t mértek.
Most, hogy már ilyen nagy, kijelentette, hogy neki nem kell többé a szűkítő, neki már olyan hosszú a lába, hogy meg tud támaszkodni a WC-n és nem pottyan bele.....továbbá már kapaszkodás nélkül megy  a lépcsőn, ugyanis ő már három éves....és amíg meg nem unja, egyedül eszik, merthogy az oviban is így csinálják.
Egy hete megtanult pótkerék nélkül biciklizni. Viszonylag könnyen ment a dolog, egyszeri alkalommal kellett mellette futkorászni. Még az elindulásban segíteni kell, de amúgy flottul megy neki.
Az esti elalvás már két éve nem probléma hálistennek, de mostanában kezd bepróbálkozni egy-egy "aludj melettem"-mel vagy "nem vagyok álmos"-sal, de szerencsére egész könnyen el lehet simítani ezeket a képzavarait.


A szülinapi bulit még 24-én tartottuk, akkorra tudtuk összecsődíteni a családot. Nagyon jó sikerült a nap, eltekintve az ünnepelt hisztijétől.Sajnos hisztisebb, mint valaha, és nagyon nehezen boldogulunk néha vele.
Persze idén is rengeteg ajándékot kapott. A legelső ajándékátadás rögtön viccesre sikerült. Mama és papa hoztak egy nagy táska ajándékot, a tetején kilátszott egy plüss virág, amit Dorka rögtön kiszúrt. Amikor a nagyszülők köszönteni akarták, az ajándékozást ezzel a kis virággal kezdték. Erre Dorka rémülten felkiált:
- Nem ezt kérem, hanem a másikat. Cseréljünk! (Azt hitte a becsomagolt ajándékot megtartják???)

(A képen látni, ahogy papa szakad a röhögéstől:)

Idén Némós tortát kapott, ami nem aratott olyan nagy sikert, mint tavaly a katica. Azért finom volt, el is fogyott.

Ajándékbontás:


 Jó volt, ettünk, ittunk, beszélgettünk. Dávidka nagyon jól viselte a vendégsereget, 3-szor aludt, közben pedig jókedvű és érdeklődő volt mindenkivel. És persze nagyon bejött neki a csomagolópapír:


Az új babaházzal:


29-én megtartottuk a rendes szülinapját is, saját készítésű tortával, kisebb ajándékdömpinggel.
Sikerült elcsenni anya szemspirálját:Dáviddal nagyon jól kijönnek. Az irigykedésen kívül, amit néha előad vele szemben, egész jól eljátszanak, le tudja kötni Dávidot akár fél órára is. Persze sokszor arra megyek be hozzájuk, hogy Dávid visít, ilyenkor szét kell őket szedni, mert Dorka éppen "megöleli" az öccsét.

Így:


Vagy így:Ma reggel is egy ilyen sírásra szaladtunk be a szobájukba, kérdeztük Dorkától, hogy mi történt. Azt válaszolja, hogy semmi, Dávid örömében játszik! :))))
Azért vannak aranyos pillanataik, amikor segít a tesójának, vagy kedveskedik neki. Itt éppen megengedi, hogy mesét nézzen vele: Dávid ma lett kilenc hónapos. A kajálása egy kicsit visszaesett, mostanában nem eszik olyan jóízűen, de ezt a fogacskáinak tudom be, nem is nagyon izgatom magam miatta. Így többet szopizik, ami pótolja a hiányzó tápanyagot, úgyhogy nem zörögnek a csontjai. A doki néninél a minap 11 kilót mutatott a mérleg.:) A magassága 75 cm körül van.
Továbbra is vidám kisfiú, és úgy tűnik nagyon muzikális, amint zenét hall, rázza  a kis popóját, az is megteszi, ha én dúdolok, vagy Dorka kornyikál valamit. (Apropó éneklés, Dorka kb. 2 hete kezdett el velem együtt énekelni, eddig mindig csak egyedül szeretett. Így apának már a kórust kell hallgatnia:)
Továbbra is négy foga van. Kapaszkodva áll, de már lépeget a bútor mellett. Mindent megpróbál elérni, evés közben csak annyit látunk, hogy nyolc ujjacska kapaszkodik kitartóan az asztal lapjába, hogy hogy jut föl oda, azt nem tudom....Imádja csapkodni a billentyűzetet, kiflit rágcsálni, homokozni, fürdeni, anya karjából nézelődni, a lépcsőházban tartózkodni, zenebölcsibe menni, mindent megnyálazni, amit nem szabad és imádja, ha Dorka rohangál körülötte. Ezen hosszan kacag.
Éjszaka visszatértünk a kétszeri kelésre és reggel a korábbi (7-7,30) ébredésre. Ez nekem új, Dorkával soha nem kellett korán kelnem, inkább jó későn feküdnöm.:)
Dávidnak lett egy nagyon édi szokása. Abból indult, hogy amikor már nem kért többet enni, akkor felhúzta a nóziját és úgy fújta ki a levegőt. Imádni való grimasz. És látta, hogy nekünk mennyire tetszik, és hogy mindig nevetünk rajta, elkezdte mindenre használni.  Így néz ki:


Ha mérges, még a kezével is hadonászik hozzá:


És a bizonyíték, hogy ő is mennyire szereti mindenbe beleütni az orrát. Apával szerelnek:
Végezetül megosztanám Dorka legújabb aranyköpéseit: Mindkét gyerek odarohan hozzám. Miután Dávid is megérkezik, Dorka sértődve közli vele: Ez az én anyám! Engem szórakoztasson!

Vagy a minap megjegyezte: Anya, nagyon sokat kellett várni, hogy három éves legyek!:)
4 megjegyzés:

 1. Isten éltesse a csemetéket!!!
  Szuper képeket hoztál...
  A mérges Dávid és a szempillaspirálos Dorka csúcs!

  VálaszTörlés
 2. Utólag Boldog Születésnapot Dorkának! Nagyon nagyok már, hogy megy az idő....

  VálaszTörlés
 3. Kicsit lekésve, de boldog születésnapot a lánykádnak. Nagyon ügyes kiscsaj, jó sok mindent tud már. :)

  VálaszTörlés
 4. milyen nagy mar a leanyzo! nagoyn szep szulinapja volt!
  D fintora: :DD Konci csinalt hasonlot, elneveztuk a produkciot merges mokusnak. :)

  VálaszTörlés