2010. november 10., szerda

Szeged

Múlt héten négy boldog és eseménydús napot töltöttünk Szegeden. Kicsit tartottunk tőle, hogy hogy fogjuk megoldani az alvást, itthon ugye külön szobában alszanak a gyerekek, mivel Dávid még többször megébred éjszakánként. De mivel a nap nagy részét a fürdőben és a játszóházak valamelyikében töltöttük, a lurkók bizony eléggé fáradtak voltak ahhoz, hogy egy szobában szunyókáljanak, Dorka egyszer sem ébredt fel az éjszakai eseményekre. Sőt! Elalvásnál többször kérte, hogy vigyük már be hozzá Dávidot, hogy együtt aludhassanak. Na abból gondolom mi lett volna... (Az altatás azért külön történt.)

Dávid parkolópályán, amíg a többiek készülődnek:


Ébredés után mindig járt egy mese:A nyaralásunkat akár úgy is nevezhetnénk, hogy ovifelkészítő. Ugyanis Dorka minden egyes nap kiszúrt magának egy nagyobb gyereket, a 8 évesek a legszimpatikusabbak számára, akivel a játszóházban nyomult. Na ő aztán bármit csinálhatott vele, Dorka nem sértődött meg semmire. A mi kis mufurcunk mindenben benne volt, két pillanat után testvéreként kezelte a másikat, öröm volt nézni. Egy kisfiút pedig -igazi nőhöz híven - úgy ugráltatott, hogy a végén már mi kértünk elnézést az apukájától. (Botond, ezt a nehezet hozd ide! Vidd fel a oda a magasba! Gyerünk, cipeld, én nem bírom!...) Egy egészen új Dorkát ismertünk meg. Eddig hírét sem akarta hallani a gyerektársaságnak.

A szobánkhoz zuhanyzó járt, a Csöppök így babakádban fürödtek esténként:


Ami a csúszdákat illeti, szintén ért minket meglepetés. Kicsi lányunk nemhogy le mert csúszni a felnőtt csúszdákon, de teljesen egyedül csúszott. Apa előre ment, Dorka tudta, hogy ha zöldre vált  a lámpa, akkor indulhat utána, apa ott fogja lent várni, és elkapja. Amikor meg épp nem kapta el, és egy kicsit elmerült  a vízben, akkor megtörölte a szemét, és indult neki újra  a csúszásnak. (karúszó volt rajta, ne ijedjen meg senki!) Szóval felnőttet meghazudtoló bátorsággal próbálgatta ki a tekergős és hullámos pályákat. Persze a leghosszabbra neki még nem volt szabad felmenni, de az még nekem is félelmetes volt. 

A 30 méter magas, lifttel megközelíthető csúszdatoronyból két csúszda  indul, a 270 méteres zárt anakonda és 218 méteres zárt anakonda kamikaze:l

Menjünk mááár! A szülőkre várva Dorka pózolt egy kicsit a tükör előtt:

Aztán végre elindultunk:


Hol van már a víz?
Na végre:

Kipróbálom a babacsúszdát is:


Sikerült megnézni Szedeget is valamennyire. Gyönyörű! De azért még lenne mit felfedeznünk.Az ebédet mindig a városban oldottuk meg. Íme Dorka maffiózós nézése a kajája fölül:

Csíkosban:

És a bónuszkép, Dávid telefonál: (éjszaka kidugta a lábikóit  a pizsiből)3 megjegyzés:

 1. Irigy-irigy. :) Mármint a "nyaralásért". :))))

  VálaszTörlés
 2. Nem semmi, hogy elmertetek menni ilyen helyre, majd kéne a címe. Nagyon jó lehetett a képek alapján!

  VálaszTörlés
 3. Az első tükrös képen csodaszép Dorka.
  Örülök hogy halad az ovi...jó lesz biztos vagyok benne!

  VálaszTörlés