2010. december 31., péntek

Dávid 11 hónapos

El sem hiszem, hogy nemsokára 1 éves lesz. Nekem még mindig olyan kisbaba. Pedig négykézláb már alig hajlandó mászni, jobban tetszik neki a séta, persze magától még nem megy, így valakinek mindig ráncigálja a kezét, hogy sétáljon vele. Van is panaszkodás, ha nem vagyunk hajlandóak rá.
Hihetetlenül gyorsan tanul, már mindenben segíteni próbál, rendrakás, teregetés, sőt a  minap levest főztem és segített a zöldségeket a vízbe pakolni. :) Ügyesen koordinálja a mozgását, egymásra pakolja a dolgokat, próbálkozik a Duplo összeillesztésével.
Tapsolni, táncolni továbbra is imád, arra is táncol, ha Dorka dúdolgat. Szeret a nővérével játszani, már nagy kópék együtt, sok nevetgélés hallatszik ki a szobájukból. Az ágyról lejönni még nem tud (csak fejjel:( ) így sokáig nem hagyhatók még kettesben, mert felmászni viszont profin tud. Nagy dumás a lelkem, bár értelmes szót még nemigen mond, talán az "EZ" az első, amit tudatosan használ. Néha  az "anyát" vélem kihallani a nagy panasztáradat közepette.:)
Napközben még kétszer alszik, 9-11-ig és 2-4-ig. Reggel 7-kor kelünk, este pedig 9-kor fekszik le. Az éjszakák változóak, előfordul, hogy átalussza az egészet, de inkább jellemző a 2-3 evéssel egybekötött ébredés. A napokban bújt ki az 5. foga, emiatt egy falat szilárd étel sem csúszik le a torkán, így anyatejjel hozza be a lemaradását, így pedig bizony éjszaka is megéhezik.
Dorka nagyon szereti, sokat ölelgeti, hívja játszani. Ma reggel a következő hangzott el reggeli közben:
-Dávid nézz rám! Dávidka! Gyöngyörkém, nézz ide! (!?)
Nem tudom honnan szedte ezt a szót, szerintem kitalálta.

Tegnap Dávid egy fiókba kapaszkodott éppen, mire Dorka felkiált:
-Jajj, Dávidka be fogja csípni az ujját, úgy aggódom!

Szórakoztatom egy kicsit a kistesót:

Mézeskalácsot sütünk:

Épp karácsonyi sütireceptet kerestem, amikor megtámadott az aprónép:

A 11 hónapos:

2 megjegyzés:

  1. Isten éltesse a nagy legényt!
    BUÉK.!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon boldog 11-ik hónapot Dávidnak! Édesek a tesók! :)

    VálaszTörlés