2010. december 3., péntek

Hegymászás

Drága bogárkám immár egy hónapja ovis. Büszkén mondhatom, hogy gyerek még ilyen könnyen nem szokott be. Egyszerűen fogja magát reggelente cipőváltás után, és beslattyog a csoportszobába egy "Szia Anya!" kíséretében. Az óvó nénik mosolyogva fogadják, általában egy "De csinos vagy"-al. A hölgyemény nekiáll kezet mosni, utána leül reggelizni. A többit én már nem látom, de azt mondják nagyon aranyos kislány, jól viselkedik és eszik szépen. A legtöbbször még egyedül játszik, de néha-néha már közel enged magához más gyereket is. A lényeg, hogy nem hisztizik!!!!! Ez azért meglepő, mert eddig ugye még a játszótérre is necces volt kimennünk, annyira nem bírta elviselni maga körül a gyerekeket.
Itthon szintén kiegyensúlyozottabb lett, a büntiszéket ezer éve nem használtuk, csak akkor kerül szóba, ha a tesója ellen ármánykodik. Úgyhogy nekünk az ovi egyelőre egy főnyeremény. Nem beszélve arról, hogy én nyugodtabb vagyok, több időm jut Dávidra és magamra, amitől délután viszont nagyobb türelemmel veszem az akadályokat.

Dávid időközben betöltötte a 10. hónapját Pár napja elkezdett fecsegni, még csak érthetetlenségeket beszél, de zabálnivaló, ahogy mindent kommentál. Sőt, mivel Dorka nagy nótázó, ő is bekapcsolódik sokszor, tiszta élvezet egy-egy autóút, ahogy hátul ki-ki a magáét kornyikálja. :)
Apa néha megmutatja neki, hogy kell sétálni, Dávid meg földöntúli boldogsággal rakosgatja  a kis lábait, apa kezébe csimpózva. Az előre mászás már nem kihívás, így mostanában a magaslatokat akarja meghódítani.  A fotelban már pillanatokon belül fent van, de meghódította már a gyerekszéket, a számítógépasztalt (kanapéról) és Renocskáék kis asztalát. Ezen kívül rág, nyammog, cuppog, nyalogat. Állandóan van valami a szájában, legtöbbször persze oda nem illő tárgy, ceruza, hajgumi vagy éppen újságpapír. Nem győzzük megmenteni a fulladástól...:( Az evéssel most éppen hadilábon áll, semmire sem tudom azt mondani, hogy joker kaja lenne, és azt tuti megeszi, ha olyanja van, akkor egész nap elvan szilárd étel nélkül. Ettől függetlenül nincs összeszakadva, 11 220 gramm a súlya. Szerencsére ruhatárat mostanában nem kellett cserélnünk, a 86-os rucikkal ellesz még egy darabig. Bár overálból már 92-est újítottam.:)

1 megjegyzés: