2010. december 28., kedd

Karácsony 2010

Megvolt  a legkisebb első karácsonya is! Persze most még csak nagyobb az, akinek emlékezetes valamennyire az elmúlt pár nap. Dávid is örült a fának és az ajándékoknak, de még mindig sokkal jobban örül egy anyai ölelésnek egy közös játéknak apával vagy egy kis kergetőzésnek a nővérével. Dorka viszont már december elseje óta tudja, hogy nemsokára itt a karácsony, minden reggel első dolga volt ugyanis kienni a soron következő   csokit az adventi naptárból. 23-án este megbeszéltük, hogy ha ügyesen alszik éjszaka, lehet, hogy a télapó reggelre feldíszíti a karácsonyfát. Volt is nagy öröm reggel, amikor tényleg így lett. Az ajándékokat is áhítattal várta, aznap, miután felébredt a délutáni alvásából, és szép ruhába öltözött, már semmire sem lehetett rávenni, csak ült az asztalnál kómásan, hogy essünk túl azon a karácsonyi vacsorán, jöhessen végre a várva-várt meglepetés. Imádom, ahogy még elhisz mindent, amikor azt mondtuk, hogy halljuk a a kopogást odakint, a télapó azt ellenőrzi esznek-e szépen a gyerekek, elkezdte kotorni befelé az ételt....:)))
Az ajándékszétosztás és bontás is persze Dorka dolga volt, idén már nem ész nélkül bontott minden csomagot, amit csak látott, megkérdezte melyik kié, majd ha megkértük rá, segített kibontani. Dávidnak persze még mindig nagyon bejött a csomagolópapír és örömmel nézte, ahogy a tesója futkos és örömködik, ettől neki is jókedve támadt. Nagyon szép és meghitt napunk volt, mindkét gyerkőc imádni való volt, egész nap mintha érezték volna az átszellemültséget, nem hisztiztek, nyűglődtek, szóval nagyon idillire sikeredett.
Dávidka 23-án egy átaludt éjszakával ajándékozott meg, amiért külön köszönet jár.
24-én már kevésbé aludtunk jól, sajnos kicsi fiacskánk belázasodott, 2-től 6-ig ébren voltunk. Végül egy matracon aludtunk a szobájában egymás mellett. Így kicsit fáradtan fogadtuk az első adag vendéget, de szerencsére a család elég önellátó, így szép napunk volt 25-én is. Aznap és 26-án is a gyerekek rengeteg ajándékot kaptak, de nem mondhatom, hogy ez különösebb lelki traumát jelentett volna nekik.:) Sőt, hétfőn apa és Dorka kilátogattak Érdre, a dédiékhez, ahonnan újabb ajándékokkal tértek haza, és Dorka egy Dóra babát kapott, ami azóta is kitüntetett helyet foglal el a szívében. Úgy cipeli, simogatja, beszélget vele, mint én velük. Nagyon cuki. Még meg is szokta szoptatni.:)
Ma, a szülinapomra Dávidtól a jól bevált átaludt éjszakát kaptam! Nagyon tudja, mikor van ünnep.:)
Remélem ez azt jelenti, hogy javulgat. Ma már jókedve volt, itthon is mertük hagyni a mamáékkal, amíg mi apával csavarogtunk egyet. Új, hiper-szuper telefont kaptam, aminek azért örülök, mert jó fényképeket tudok majd vele készíteni, a többi kütyü, ami rajta van, nekem egyelőre még magas. De apa nagyon élvezi.:)  

Dorka a helyi Mikulással:

  
Dávid a havat csodálja:

Csizma tisztítás:


December közepén kötőhártya gyulladásban volt részem:


A mamáéknál is járt a Mikulás: A karácsonyi üdvözlőlapra ez a kép került:


Dorka és a karácsonyfa:
Dávid szerel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése