2011. augusztus 11., csütörtök

Csata és Nyíregyháza

Július harmadik hetét Csatán töltöttük Panninál. Az első három napon szép idő volt, a gyerekek még medencézni is tudtak, de csütörtökre elromlott, egész nap esett, és másnapra is ezt jósolták, így csüt. este hazajöttünk. Így is nagyon jól éreztük magunkat, a lurkók elvoltak a cicákkal, kutyákkal, Dávid először tartott Marcipán kutyától, de aztán egész jól összebarátkoztak. Mi anyuval és Pannival jókat dumáltunk esténként, megint elhatároztam, mint minden évben, hogy könyvet írok Panni életéről....annyira érdekes.
Napközben leginkább kint voltunk, motoroztunk, boltba mentünk, hintáztunk, volt, hogy még az uzsonnát is a szabadban fogyasztottuk. Anyukám és Ancsi jóvoltából sok finomságot ettünk.
A gyerekek (és a felnőttek is) kellően elfáradtak. És mivel egy szobában aludtam a gyerekekkel, rá kellett jönnöm, hogy Dorka veszettül horkol, annyira, hogy néha azt hittem nem kap levegőt. :( Így itthon első dolgunk volt felkeresni egy fül-orr-gégészt.

Augusztus első hetét pedig Nyíregyházán töltöttük a család másik felével. Pont egy hiperhisztis időszakot éltünk át előtte, így nagyon jól esett, hogy a mamáék lefoglalták a két örökmozgót és mi is fel tudtunk lélegezni kicsit. Fantasztikus időt fogtunk ki, szinte végig strandoltunk, ami - mondanom sem kell - Dorka és Dávid számára maga a mennyország volt. A nyíregyházi strand tavaly óta gyönyörűen felújult és kibővült, az élményfürdő miatt pedig pont jó volt, hogy dél körül nem a napon sültünk, hanem a fedett részen élménykedtünk. Dávid a babás részen találta meg a számítását, míg Dorka mindig elcsábított valakit, hogy csússzon vele a nagy csuszikon, ő egész nap mást sem akart csinálni. A mosoly és az izgatottság az arcán ilyenkor megfizethetetlen.:) Még azt sem bánta, amikor 15-20 percet kellett sorba állni egy-egy csúszda előtt.
Voltak napok, amikor nem ismertem rájuk, annyit zabáltak ettek. Dávid megtanult szilvát szedni a fáról, és azt (is) nyomta befelé, mint aki éhezik. :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése