2014. január 17., péntek

Szilveszteri meglepetés

Teljesen átlagos szilveszterre készültünk. A nyugis-zabálós ünnepek után úgy terveztük, hogy összejövünk a barátokkal, megvacsorázunk a belvárosban, majd magunkra erőltetjük a szilveszteri hangulatot és átbulizzuk magunkat 214-be. Egyéb tervünk nem volt.
Ehhez képest aznap délelőtt eladtuk a lakásunkat és egy perc alatt felbolydult az életünk.
31-én délelőtt 10-re bejelentkeztek hozzánk megnézni a lakást. Egy fiatal pár jött, nagyon aranyosak, kedvesek voltak, de nem gondoltuk volna, hogy ennyire beleszeretnek az otthonunkba. Annyian voltak már, hogy nem is latolgattuk az esélyeket már. Aztán fél órával a távozásuk után újra telefonáltak, hogy hoznák a szüleiket, megnéznék a lakást együtt. Visszajöttek, és rögtön ajánlatot is tettek, mi meg csak pislogtunk, hirtelen nem is nagyon tudtunk reagálni. Olyan gyorsan történt minden, délután négykor már az előszerződést fogalmaztuk egy ügyvéd segítségével.
A bonyodalmak másnap kezdődtek, amikor is egy másik érdeklődő rálicitált erre az ajánlatra. Nem is hittük el. Pontosan egy évig hirdettük a lakást, és ugyan sokan megnézték, de komoly érdeklődő nem volt, most meg egy napon belül ketten akarták megvenni. Ment a hercehurca, végül az ügyvéd egy licit lefolytatását javasolta, amitől a kettes számú vevő utolsó pillanatban visszalépett, az egyes megemelte az árat, így mindenki elégedetten távozott (kivéve talán a  kettes, mert ő kiesett a játékból).
Azóta egy merő pakolás az életünk, 19-én adjuk át a kulcsokat. Ma január 17-én, az utolsó estémen ebben a csodálatos kuckóban úgy döntöttem megörökítem ezt az emléket egy bejegyzéssel.
Nagyon nehéz lesz megválni ettől a lakástól, végül is az első közös saját fészkünk volt, ide születtek a gyerekeink, itt tették meg az első lépéseiket, nem ismertek más otthont, csak ezt. Tartok tőle, hogy ők is nagyon fogják hiányolni, nem csak mi. De itt a továbblépés ideje, ezzel új kapuk tárulnak ki előttünk, és bár most még nagyon félelmetesnek tűnik a jövő, remélem megtaláljuk újra azt a helyet, a mi helyünket,amit ennyire tudunk szeretni.
A képek, amiket a hirdetéshez használtunk:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése