2015. május 7., csütörtök

Terhesség nr. 3

2014 augusztus végén tudtam meg, hogy kopogtat az újabb pocaklakó. Hármuk közül rá vártunk a leghosszabb ideig (persze sokakhoz képest a négy hónap is elenyésző idő), de tavaly tavasszal kijelentettem, hogy egy év múlva májusban szeretnék szülni, és így is lett. Mindig megdöbbenek a kimondott szó illetve a gondolat erején. :)
Az első három hónap szinte eseménytelenül telt, voltak émelygések, de egyszer sem hánytam, inkább csak nagyon meg kellett válogatnom mit eszek, kizárólag az egészséges ételeket fogadta be a szervezetem. Bármi mástól 3-4 órán keresztül rosszul voltam.
A fekete leves a 12. héten érkezett, amikor az Istehegyi klinikán ultrahang és vérvétel formájában túlestünk a genetikai vizsgálaton. Az UH-n mindent rendben találtak, de a véremben egy hormon annyira alacsony volt, hogy két komoly betegség (Edwards és Patau) kockázatát is jelentősen megdobta, ezért javasolták a méhlepény mintavételt. Teljesen letaglózódtunk, pont Dorka szülinapi bulijára készültünk, vidám arcot kellett viselni 15-20 szülő előtt, plusz a saját családunknak sem tudtuk így elmondani a manócskát. Ez egy pénteki napon volt, hétfőre kaptunk időpontot a szúrásra. Maga az eljárás 10 perc fertőtlenítéssel, ultrahanggal együtt, inkább a körülötte lévő felhajtás és idegesség a megterhelő. Az ország legjobb specialistái csinálták, nem izgultam, hogy baj lesz, az eredmény miatt viszont annál inkább, mivel öt napot kellett rá várni. Addig is szigorú fekvésre voltam ítélve. Egy-két embernek mondtuk el, ők tartották bennem a lelket, de mire az öt nap letelt már elszállt minden bátorságom, és alig bírtam kivárni, hogy megszólaljon a telefon. Pénteken már Viktor is nagyon kész volt, hazarohant délelőtt a munkahelyéről, azt hitte baj van, csak nem merem felhívni. Végül délután háromkor (!) telefonáltak, akkorra lett meg az eredmény, mégpedig az, hogy minden rendben, egészséges kisfiú lakik odabent. Alig tudtuk abbahagyni a zokogást örömünkben...

Ettől a ponttól kezdve viszont minden úgy ment, mint a karikacsapás. Semmi rosszullét vagy fájdalom. Egyedül egy kis zsibbadást érzek a jobb oldalamban, ez végigkísért, ettől eltekintve ilyen könnyű terhességem még nem volt. Nagyon aktív, strapabíró vagyok, csak most a legutolsó héten kezdem érezni, hogy pihenni szeretnék egy kicsit. Eddig babaszobát rendeztem be, vásároltam, kertet terveztem és kiviteleztem, stb. Lehet, hogy ettől is, de életemben nem aludtam ilyen jól, és a kilenc hónap alatt szinte nem is fájt a fejem, ami nálam nagy szó. Egyedül a szénhidráthoz való viszonyom változott meg, én kívánom őt, de ő engem nem nagyon, és változatlanul rosszullétet, telítettségérzetet okoz, ha egy gombóc fagyi mennyiségénél többet eszem.

Ma 38+6-nál járok, most már sokat gondolok a szülésre, már nem tartom annyira elképzelhetetlennek, mint 1-2 hete. A csomagom készen áll, egyedül azon izgulok hogy Dorka és Dávid hogy vészeli majd át a három napot nélkülem (nyilván sokkal könnyebben, mint én nélkülük:) és hogy ott lehessek az anyák napi műsoraikon, 11-én és 15-én. Hát ez elég necces, de nem lehetetlen. :)

Néhány kép a pocakról:

Itt még Nóri pocaklakója, Írisz is látható: (A lányokkal szabadulós játékon voltunk - isteni volt!)

Sőt, itt a karácsonyi találkánkon jobbról nézve hárman jöttünk duplán. :) Gratula Ildinek is!!!


És egy profi fotós műve:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése