2015. november 12., csütörtök

A legtündéribb tündér

Mint a másik két gyerekkel, most is úgy érzem, miénk a legtündéribb baba a Földön. Bencus egy igazi álomgyerek. Eszik-alszik-mosolyog, ahogy mondani szokták. Az evés mondjuk elég érdekesen néz ki nála. Eddig 4-5 percnél többet még nem szopizott egyben. Nem értem, hogy szívja meg magát ilyen gyorsan, de láthatóan jóllakik. Ezt azért nehéz elhinni, mert ez a néhány perc is úgy telik, hogy közben néhányszor ülésbe tornázza magát, kiabál egy sort, megszámolja a lábait, nézelődik, majd folytatja. Ezt a viselkedést nem sikerült megfejtenem. Olyan, mintha megvárná, hogy a korty leérjen a pocakjába, addig nem tudja folytatni. A súlya viszont szépen gyarapodik, az öt hónapos mérésnél 8250 gramm volt.
Így alakult:
1 hó: 5750 gramm
2 hó: 6550 gramm
205 hó: 6760 gramm
3 hó: 7350 gramm
4 hó: 7770 gramm
5 hó: 8250 gramm

Most lassan fél évnél járunk. Hamarosan eljön a hozzátáplálás időszaka. vegyesek az érzéseim, egyrészt várom, mert azért ez mindig izgalmas, főleg így az elején, másrészt a hátam közepére nem kívánom a naphosszig tartó tervezgetést/pepecselést, amire a válasz sokszor egy határozott köpés és fancsali arc. :) A két rossz evőm után hátha lesz egy új ízekre nyitottabb babám...
Mostanra Dorka és Dávid már nagyon jó evők lettek, nem panaszkodhatok, de azért megszenvedtem velük az elején. Dávid mondjuk az édes ízeket szereti, szemrebbenés nélkül ellene egész nap édességeken, ha hagynák neki. Ha olyan étel kerül eléjük, amit szívesen fogyasztanak, akkor hatalmas adagokat képesek megenni. Dorka szereti a leveseket továbbra is, a zöldségekkel viszont mostanában hadilábon áll. Az iskolába kizárólag szalámis kiflit csinálhatok neki, zöldség és sajt nélkül.
De vissza Benukához.
Az alvása még nem tökéletes, legalábbis az éjszakai. Eddig egyszer ajándékozott meg 7 óra összefüggő alvással, aznap, amikor három hónapos lett. Sem előtte, sem utána nem volt erre példa, 2-3-4 ébredés van egy éjszaka, néha még mindig ébren tölt egy-egy órát, ez általában olyankor van, ha pisis lesz, és pelust-pizsit-hálózsákot cserélünk - hát ki ne ébredne fel ettől teljesen?
Nappal jól alszik, eleinte egy órát bírt ébren lenni, most már 1,5-2 órát játszik, nyüzsög, szöszmötöl és a kezemben tölt két alvás között. Rengeteget van kézben, nem viseli jól, ha egyedül marad, néhány percig eljátszik ugyan, de aztán szól, hogy igényel. Nekem meg, ha dolgom van, akkor cipelem magammal, és egy kézzel csinálok mindent. Már profi vagyok. :)

Mozgás: 4 hónaposan kezdett el forogni, hátról hasra, hasról hátra csak ritkán fordul, de megy neki az is. Most már a kúszásra készül, de egyelőre csak úgy megy, ha megtámasztom a talpát, és arról el tud rugaszkodni. Tegnap próbálkozott a négykézlábra állással, vagyis annak kezdeményével. Sürgősen ki kell találnom, mi legyen a legókkal!!!!

Gyorsan néhány kép mielőtt kitépi a billentyűzetet a kezemből:

2 napos:


1 hetes:
10 napos:

2 hetes:7 hetes:
 2 hónapos:

2 hónaposan a Balcsinál:

9 hetesen először alszik hason:
Verpeléten:
3,5 hónapos:

Erzsivel kártyáznak:
4 hós:
5 hós:

Dorka meghívja őt a szülinapi bulijára:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése