2016. április 1., péntek

Benu tíz hónapos

Lassan egy éves a kisember, olyan hihetetlen, még csak most született.....
Nagyon nagyon jó gyerek továbbra is, olyan könnyű vele, hogy el sem hiszem. Amíg ott vagyok vele, addig semmi baja az égvilágon. Persze a szobából nem tudok kimenni nélküle, mert még mindig hatalmas könnycseppeket ejt ilyenkor, muszáj hát úgy szerveznem az életem, hogy mindent úgy csinálok, hogy ő a kezemben van. Amikor úgy dönt, hogy ő szeretné egy kicsit felfedezni a világot, akkor elindul akár a lakás másik végébe is, vagy néha már leteszem a kertben, és elmászik ide-oda, de nagyrészt azért össze vagyunk ragadva. Főzni csak úgy lehet, ha ő közben a pulton matat. Porszívózni, ha rám van kötve, fürödni, hajat szárítani, ha itt van Erzsi és leköti.

Továbbra is gyönyörűen eszik, imádja a zöldségféléket, saláta-, borsó vagy zöldbabfőzelék bármikor jöhet.

Két alsó fogacskája van.

Alvás terén is alakulunk, 10 hónapig alig volt éjszaka, hogy kipihentem volna magam, 4-5-ször keltünk enni, néha, ha jött a foga, vagy náthás volt, akkor egy órát ébren is maradtunk, mostanra kezd normalizálódni a dolog. Egy-két kelésnél tartunk. Párizsban októberben és most márciusban is fantasztikusan aludt egy keléssel.

Januárban volt két hét, amikor sikerült a kiságyba letennem esténként, és az első ébredésig ott aludt, aztán jött vissza mellém. Aztán, ahogy elindult a fogacskája, ez egyre nehezebb lett, mostanra teljesen le is szokott róla. :) Nem baj, nekem ez így teljesen megfelel, lassan remélem le is tud majd mászni az ágyról és akkor nem kell körbebástyáznom, hogy nem pottyanjon le. :9

Rengeteget dumál, nagyon-nagyon sok a mondandója, de a régebbi artikulalt "szavak"+ helyett most inkább babanyelven halandzsázik.

Kedvence a mosogatógép, ha nyitva van, már mászik is oda, felmászik rá, pakolászik, söprögeti rajta a vizet. :)

Erzsivel sokat formabedobóznak, hatalmas az öröm, ha sikerül debodni egyet! :)

A párizsi úttól azért tartottam kicsit vele kapcsolatban, mert egy örökmozgó, állandóan izeg-mozog, és 2,5 órán keresztül nem tudtam, hogy fogom lekötni a figyelmét. De végül nem volt gond, vittem sok kaját, rágcsált, eszegetett, játszott a mögöttünk ülővel, és a kedvenc játékával volt sokáig elfoglalva, hogy leveszi és visszateszi a kupakot a műanyag üvegre. :)

Nappal még mindig sokat alszik, próbálkoztam a háromból két alvást csinálni, de sokszor visszaesünk még, 2-3 óra után elfárad, és nem mindig alszik nagyot, így szinte soha nem bírja a napot két alvással végigcsinálni. Általában 9-től alszik 1-2 órát, dél/egytől 1-2 órát és estefelé 5-6 körül még egy felet. Így is totál elfáradt 8-9 körül és elalszik 20 perc alatt.
Az esti altatás szopizás és büfiztetés/sétálás kombinációja még mindig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése