2016. április 1., péntek

Dávid hat

Drága csillagom hat éves lett. Fiú a javából. Állandóan harcol, kardozik, lövöldözik, katonázik, legóból várat épít. Kedvence a Star Wars most kezd lecsengeni, a Star Wars legók egy kicsit háttérbe szorultak, most újra a klasszikus szettek kerültek előtérbe. Sokszor épít várost, autókat, rendőr-és tűzoltót újra, és a mindennapi életből vesz mintát, ami nagyon nem bánok, ez az űrharc nekem kicsit távoli. :) Az új kedvenc a Tini Nindzsa, Rafi, Miki, Leo és Don. :) Az oviban szétosztották a szerepeket, minden kisfiú Tini Nindzsa lázban ég, mindenki ilyen figurákat kért a nyuszitól is. Sajnos a mese nem túl barátságos szerintem, nem is nézünk belőle túl sokat.
Dávid továbbra is egy jólelkű, tiszta szívű, önzetlen kisfiú. Dorkával nagyon össze vannak nőve, bár sok a vita és az egymás bosszantása, nagyon sokszor gyönyörűen játszanak együtt. Most, hogy gyakran kell csendben játszaniuk a szobájukban, amíg altatok, még inkább összekovácsolódtak. Sokszor adja be a derekát és fogadja el Dorka döntéseit, aki hajthatatlan tud lenni, így békésen folyik tovább a játék.
Nagyon tud ragaszkodni a tárgyakhoz! Dorkától ezt soha nem tapasztaltam. Nemrég kiválasztott magának egy plüssmacit, akit a legjobb barátjává fogadott (sosem késő....) vele alszik, eszik, még Párizsba is velünk jött. Ugyanígy van egy-egy új játékkal, hetekig az a kedvenc, azt hurcibálja az oviba, mindenhova.
Sokszor elhatározza, hogy jól fog viselkedni, egy-egy ilyen hullám azzal jár, hogy nekiáll takarítani! :) Szerencsére ilyenkor Dorkát is belerántja, és fél napig ki sem látszanak a munkából. :) Pakolnak, port törölnek, mosogatnak, amit épp jónak látnak. Dorka ilyenkor vacsorát készít, és nagyon büszkék magukra. Hozzáteszem, én is rájuk. :)
Apával már kicsit azért tud beszélgetni esténként, de még mindig csak tevékenység közben, leülni a fenekére, hogy öt percig csak a beszélgetésre koncentráljon, még nem tud.
A rajzai egyre szebbek és részletesebbek, mire iskolába megy, ezzel egyáltalán nem lesz gond. Ha mesét kell lerajzolni, az is gyönyörű, de legtöbbször az őt érdeklő témákban születnek kreálmányok, repülők, űrhajók, bombák, tűz. :)
A kisöccsét imádja, Bencicucinak hívja, és rohan hozzá, ha felébred. Ölelgeti, pátyolgatja, amíg jólesik, aztán már próbál megszabadulni tőle, ha a játékaihoz közelít, annak nagyon nem örül. De Benu tántoríthatatlan. :)
Az oviban általában jó gyerek, bár most van egy Zsombor nevű barátja, aki rossz hatással van rá, sokat felesel, pimasz és úgy tesz, mintha egyáltalán nem hallaná,. amit az óvónő mond, na volt is már konfliktus köztük ebből. Fociban és kézilabdában kiemelkedően jó, két hónapja kezdett el kézilabdázni, de máris szemet vetettek rá, jövő héttől a Kossuth Lajos Általános Iskolában edz majd.

Hiretelen hatalmasat nőtt, 128-as ruhákat veszek neki, 24 kiló és 32-es a lába.

A szülinapján a Kalandpark játszóházban szeretett volna bulit tartani, ami nagyon jól is sikerült, szinte mindenki el tudott jönni. Még a régi ovis társai közül is hívott néhányat, akik időközben iskolába mentek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése