2016. április 1., péntek

Dorka nyolc

Dorkámról most nézem, hogy nem is készült szülinapi bejegyzés, ezt most gyorsan pótolom.

Nagyon büszke magára a csajszi, hogy már nyolc éves, persze másnap elhangzott a durcával vegyült felkiáltás, hogy -Miért nem vagyok kilenc!? na erre nem is mondtam inkább semmit. Türelem nem sok jutott neki egyelőre. :)
Egy nagyon öntudatos, bájos kicsi lányunk van, aki az iskolában olyan szinten önálló, és pedáns, hogy nekem egyáltalán nem is kell tudnom róla, hogy melyik tárgyból hol tartanak, de itthon a végtelenségig trehány és "függő". Emberfüggő. Szinte minden percben le kell, hogy kösse valaki a figyelmét. Folyamatosan matekfeladatokat követel rajtunk, vagy hogy tornagyakorlatokat mondjunk neki, hallgassuk meg a szavalását, nézzük, ahogy táncol, had olvasson, társasozzunk, kártyázzunk, sorolhatnám. Hálistennek elkezdett olvasni, így néhapercre leül és belemerül egy-egy mesébe. Imádom, hogy ilyen kis interaktív, majdnem mindent meg lehet vele beszélni. Bencivel egy igazi kisanya, minden téren gondoskodik róla, nagyon félti, ezért árgus szemekkel figyeli, ha rá van bízva, ugyan még sokszor elmondja, hogy mennyivel cukibb lenne, ha kislánynak születik, de így is majd meg zabálja, úgy szereti.
Nagyon-nagyon jólelkű, sokszor csak azért szeretne boltba menni, hogy nekünk vegyen valami meglepetést, rengeteget rajzol, apa hazajövetele alkalmából fejenként 48 rajzot kapunk tőle. Iszonyú kitartó továbbra is, ha valamit a fejébe vesz, azt meg is valósítja. Utálja, ha segítenek neki, bedühödik tőle, főleg, ha előre szólt, hogy egyedül szeretné.
Sokszor mond gonoszságokat a tesóinak, de tudjuk, hogy nem gondolja komolyan, még ha nagyon bizonygatja is, mert két perc alatt elpárolog a haragja, és újra a legnagyobb barátok. :)
Mónika néni szereti, matekból nagyon ügyes, most éppen a Zrínyi matekversenyre akarja küldeni. Gyönyörűen, összefüggően olvas, dicséretet kapott rajzból és írásból is. Ügyesen áll fejen.
25 kiló és 134-es ruhát hord éppen. 34-es a lába. :) Az osztálytársaihoz képest vékonyka, amúgy teljesen arányos. Sajnos nagyon keveset iszik.

Szülinapi buli gyanánt ittalvós pizsipartit beszéltünk meg, a barátnői Dia, Emma, Kinga, Niki, Laura, és Kriszti aludtak itt. Nagyon jól telt az este, pizzáztak, mesét néztek, őrültködtek. Egyedül Beni alvásán izgultam, de őt még fél nyolc körül elaltattam a babakocsiban, aludt egy fél órát, így bírta tízik, akkor meg már be tudtam terelni a csajokat a szobába, ott egész csöndesen elvoltak. Hárman éjfél utánig bírták, a többiek szépen lassan elbóbiskoltak az aranyhaj nézése közben. Reggel volt nagy vidámság megint, amíg meg nem érkeztek a szülők értük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése