2016. május 28., szombat

Benuka egy éves

Csodás, csodás kiskrapek. Már-már attól tartok, hogy durván elkényeztetem, annyira imádnivaló. :)
Egy évesen 10 kiló és 80-as ruhákat hord. 11,5 hónaposan kezdett el járni,  a szülinapjára lett a járása stabil, már az egész lakást bejárja két lábon, de az ismeretlen terepen vagy kint a kertben még kézenfogva sétálunk. 
Nagyon-nagyon vidám gyerek,  hacsak joncs nagy baj, mosolyra lehet fakasztani, bármikor benne van egy kis mókában. Nagyon jó a humora, sokszor nevettet meg minket.  A tiltást hajlamos figyelmen kívül hagyni,  imád rosszalkodni, zajongani, összetörni, széttépni dolgokat. És mindezt huncut vigyorral. :)
Imádja a tesóit, teper utánuk ezerrel, de a legjobban azt szereti, ha mindannyian egy szobában vagyunk.  Hihetetlenül anyás, nem bánná, ha egész nap a kezemben cipelném. Amíg a hátam bírja,  illetve amíg a tevékenység engedi, addig nagyon is közel vagyunk egymáshoz,  úgy főzök, hogy ő a pulton ül, úgy locsolok, hogy a kezemben van és az ujjacskàival játszik a spriccelő vízzel, úgy eszek, hogy az ölemben ül,  és úgy általában fogjuk egymás kezét, vagy fekszünk egymás mellett a szőnyegen.  Ha a hátamra dőlök véletlenül és a fejemet is leteszem, nevet egyet és már mászik is rám,  szól, hogy lankad a figyelmem. :) Éjszaka is egy ágyban alszunk, ugyan volt már egy átaludt éjszakánk. de általában meg két-haromszor mindig kelünk, igy ez marad is egy darabig. Majd ha apa hazajön, újratervezünk. Egyelőre igy kényelmes, így sem pihenem ki magam soha. 
Esténként jön hozzánk Erzsi segíteni,  őt már nagyon megszokta és megszerette, nyugodtan rá tudom bízni,  mással egyelőre nehezen van el. Erzsi is csak addig jó, amíg nem vagyok a szobában :)
Reggelente, amikor Dávidot elvisszük az oviba, Anikó néni megengedi, hogy Benci os bemenjen a csoportba,így már félig-meddig be is szokott,  annyira jól érzi ott magát.  
A mindene a víz,  első naptól kezdve, ahogy hazajöttünk a kórházból, imádja a pancsolást, az minden helyzetben jól tud esni neki, utóbbi hetekben már úgy fürdik, hogy folydogál a csak,és úgy játszik a vízzel.  Dorka megtanította csapból inni is... :) Ha a kertben vagyunk, követeli, hogy tegyek a locsolókannába vizet, amit pillanatok múlva jól magára is önt.  Másik szórakozása a sarazás, mindegy, csak át kelljen öltözni teljesen. :) Az öltözéssel egyébként nincs baja, ha nem nagyon fáradt,  akkpr rugdos ezerrel és vádlón nézve sír...
A beszédfejlödés terén az anya es a hoppá a jelenlegi szókincs. Az első szava az anya. :) Jó fiú.  :) A többiek a nemmel kezdték.  :) 
Ha elmegyünk egy virág mellett, oda kell hajolni és megszagolni, és már mondja is, hogy hááá.... (hapci) :) Sokszor pedig a dá már a tesókat akarja jelenteni.  
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése