2016. május 28., szombat

Vége a 15/16-os tanévnek

Azzal indult a tanév, hogy szabadkoztunk Mónika néninek, hogy ha visszaesést tapasztal Dorka teljesítményében, vagy egyéb gond akad, akkor ne aggódjon, csak apa ment ki dolgozni külföldre. Aranyos volt, biztosított támogatásában, és kitartást kívánt ehhez a kihíváshoz. Ehhez képest Dorka ugyanolyan szorgalommal nyomta végig az évet, itthoni tanulás nélkül írta meg a felmérőket, soha egy percet sem tanult látványosan, egyedül a matek szorgalmit írogatta itthon, hogy a rengeteg mellé még több piros pontot gyűjtsön.
Mónika néni egy nagy fa képét tette ki az osztály falára, a fa legalsó ágain csücsültek a gyerekek nevei, ha valaki bemutatott az osztálynak egy általa elolvasott könyvet, egy ággal feljebb került a neve, aki pedig a legfelső ágra jutott, laminált "Bagoly könyvklub" tagsági igazolványt kapott. Az addig a könyvek iránt módjával érdeklődő gyerekekből könyvfaló gyerekek lettek. Dorka 82 könyvet olvasott el azóta, imádja a könyveket, új és új kedvenceket fedez fel magának. Először a Titkos királyság volt terítéken, abból van vagy 15 rész, aztán ugyanattól az írótól a 4 részes Varázslatos állatbirodalom. Ezt követték a Geronimo és Tea Stilton könyvek, most pedig David Walliams sorozata van porondon. Ezek már 10 éveseknek való olvasmányok, de könnyen megbirkózik velük, és bár undorítóságok, mint döglött patkány vagy szemgolyó a párna alatt és hasonlók vannak benne, nem akarom letiltani, mert annyira nem gáz, hogy a kedvét szegjem. Ha nincs mit olvasnia, nem is tud mit kezdeni magával. Így kettőnknek lett egy közös hobbink, ha Benci alszik, kivonulunk kettesben a kertbe és együtt olvasunk. Hosszú idő után így végre én is tudok időt szánni az olvasásra.
Szóval Mónika néniek ez a lépése csodát tett, a gyerkőcök lelkesen cserélgetik a könyveket, egyik fő beszédtémájuk, hogy ki mit olvas, és annál menőbb, minél vastagabb a könyv. :)))

A tanévzáróra azzal a nyugalommal mentünk, hogy Dorka kitűnő lesz,a névsorolvasásnál mégis összekulcsolt kézzel izgult a kicsi lány. Nem számított rá, hogy az ő nevénél M.néni szüntet tart, hogy elmondja, Dorkát tantestületi dicséretben és igazgatói dicséretben részesíti, külön oklevelet kapott, elmondta, hogy mennyire ügyes, jól nevelt és szerény!!!! :)


Dávid éve annak jegyében telt, hogy menjen-e iskolába vagy sem. A biztonság kedvéért elkezdett iskolaelőkészítőre járni Jutka nénihez, amit nem szeretett ugyan, de becsületesen végigcsinált. Végül januárban úgy döntöttünk, hogy maradjon még egy évig ovis,, sok barátja marad, nem marad le semmiről, ha még nem kezdi el a sulit, lesz viszont egy ajándék éve, és esélye arra, hogy neki is olyan könnyedén menjen majd, mint Dorkának. Az, hogy ezek után melyik osztályba megy majd, egy külön fejezet, a foci edzők ragaszkodnának hozzá, hogy a sportosztályba menjen, nagyon tehetségesnek tartják.
Év közben elkezdett kézilabdára is járni, ahol szintén jól teljesített, ki is választották, hogy a Fradi előkészítőbe járjunk egy hónapig a Kossuth Lajos Ált. Iskolába. Az nagyon tetszett is neki, jövőre folytatjuk.

Az évzárón nagyon szépen szerepelt, szépen, artikuláltan szavalt, élvezet volt hallgatni. Legjobb barátai az ikrek, Levi és Milán, Petya, Marci, Bazsi és Zsombi. Dávid nagyon népszerű a csoportban, ezt bizonyítja az is, ahogy a foci táborban reggel fogadták a fiúk:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése