2016. július 25., hétfő

Apa Párizsban - szeptember

Szeptember 1. Az elválás borzasztó volt. Sírtunk mind a négyen, sőt néha Benci is bekapcsolódott, ő csak úgy csecsemőségből, még nem értette miért itatja mindenki az egereket.
Hónapok óta tudtuk, hogy el fog érkezni ez a pillanat, nem ért váratlanul, mégis nehéz volt. Nagyon. Apa csak bocsánatot tudott kérni, amiért ezt teszi velünk, akkor még azt gondoltuk neki könnyebb lesz, nekünk nehezebb.
Aztán a napok, hetek tapasztalata mást mutatott. Rázósan indult mindenkinek, de nekünk itthon egyre könnyebb lett, mondhatjuk, hogy belejöttünk. Minden nap 18-20 között jön Erzsi, a bébiszitter, aki hatalmas segítség. Megbízható, ügyes, szorgalmas. Ha kell, kézbe veszi az irányítást. Sajnos egyszer lebetegedtem, akkor kellett is.
Lelkileg megviselt a gondolat, hogy majd egy évig mindenben csak rám támaszkodhatnak a gyerekek, az én vállamon nyugszik minden döntés, minden reakció, iránymutatás. Csak remélni merem, hogy megállom a helyem, és nem szenvednek hiányt semmiben (apán kívül). De mi itthon vagyunk, jó helyen, a megszokott környezetben, együtt.
Viktornak viszont azon kívül, hogy meg kell küzdenie a család borzasztó hiányával, és teljesen egyedül kell helytállnia a nagyvilágban, egyéb viszontagságai akadtak. A lakóhely és a munka is rejteget kihívásokat, részletekbe nem bocsátkozom, legyen elég annyi, hogy gyomorideggel megy be dolgozni minden reggel, és 10-12 óra munkával sem tud a feladatai végére érni. Persze valahol nem is baj, hogy nincs ideje örökké azon gondolkozni, mi lehet velünk. De letargiára, lehangoltságra így is van idő, ráadásul folyton esik az eső, alig tud kimozdulni.
Két hét után érzem úgy, hogy ideje meglátogatni. :) Gyorsan meg is veszem a repülőjegyet október másodikára.
Ekkor jött egy vírusos torokfertőzés, ami végigsöpört rajtunk, Benit kímélve csak meg. Magas lázzal feküdtünk napokig, és kilátástalannak tűnt minden, Aztán szépen lassan enyhült a torokfájás, és már reménykedhettünk, hogy tényleg kijutunk Párizsba.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése