2016. október 25., kedd

Apa, anya, oda

Ezek Benci szavai idáig.  Ezen kívül is mindent elmutogat, kézmozdulattal, vagy egész testtel lekommunikál, vagy egy-egy nyögéssel jelzi, mit szeretne.  A fenti szavakon kívül a dá és dó is előfordul, ezeket egyértelműen a tesóira használja.  Apa kis Napóleonnak hívja, és tényleg kísértetiesen hasonlít, ahogy csücsül a karunkon és osztogatja a parancsokat kinyújtott jobb mutatóujjával irányt szabva: - Oda! Oda!
Továbbra is jobbára vidám fickó, persze már nagyon meg tud sértődni, ha valami nem úgy van, de még hamar ki lehet zökkenteni. Sokszor megy a tesói agyára, annyira vágyik a társaságukra, hogy folyton azt akarja játszani, amit ők, ez pedig nála még azt jelenti, hogy konkrétan elszed tőlük mindent.  A nagyok meg megtanulták ügyesen kijátszani, egy fél másodpercre odaadják neki, amit kér, majd elbolondítják vmi mással és már vissza is szerezték az eredeti tárgyat.  :)
Beni tornamutatványokban is megpróbálja felvenni a versenyt, félig-meddig megy már neki a bukfenc, és próbálkozik a cigánykerékkel, cukin teszi fel a kezeit és lendíti a lábát hozzá.  A csúszdát, amit szülinapjára kapott, kb. 16 hónapos kora óta önállóan használ, felmászik, lecsúszik bátran, sőt elleste hogyan kell fekve, párnán, alagútban. ...stb csúszni. Félelmetes!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése