2016. november 10., csütörtök

Dorka 9

Gyönyörű babám kilenc éves lett. Iszonyú gyorsan eltelt ez az egy év.  Emlékszem a nyolcadik szülinapján azt mondta, de szeretne már kilenc lenni, és hipp-hopp egy pillanat alatt kilenc is lett.
Nagyon-nagyon élvezem a társaságát, értelmes, érdeklődő, lelkes, barátságos, jószívű kislány,  aki most már nagyjából tudja mi a jó neki, mit szeret és mit szeretne, nem csak vergődik a világban,  hanem céltudatosan megy előre,  és napról napra elbűvöl a lényével.
Még mindig nagyon igényli a figyelmet, de már sokszor elvan egyedül is, dolgozatot irat a plüssökkel a táblán vagy születésnapu bulit szerveznek nekik Dáviddal,  titkos írást talál ki, vagy csak cigánykerekezik, fejenáll, lemegy hídba, bukfencezik vagy ugrabugrál, ahogy ezt én is tettem évekig gyerekkoromban. Gondolom nemsokára kezdődik majd nála is a kézenállós korszak, ez nálam nagyon sokáig tartott.  :)
Mindenképpen szerettük volna, hogy sportoljon, így kötöttünk ki az úszásnál, hétfőnként jár Árpi bácsival csoportban, hétvégén pedig velem, és a tenisznél, amire csütörtökönként István bácsi oktatja. Utobbiért annyira nem lelkesedik, de az úszást nagyon szereti. Ezenkívül elkezdett zongorára járni Laura nénihez, szintén heti egyszer. Nagyon szereti, Szívesen jár oda is.
Csakúgy mint tavaly, most is minden létező versenyre jelentkezik, matek, anyanyelvi, rajz es meseíró, sőt matekból vagy háromféle is lesz. Szóval nem unatkozik. Szabadidejében most megint olvas, tavaly kiolvasott kb 70 könyvet, de nyár óta semmit sem vett a kezébe. Múlt héten viszont itt aludt nálunk Kinga, és este együtt olvastak, azóta újra érdekli a dolog.
A szülinapját két bulival ünnepeltük meg, okt 22-én meghivtuk az összes kislányt az osztályból plusz Nikit egy ittalvos buliba, így voltak Dorkàval együtt tízen.  Dalma tíz körül hazament es Renit kellett még hajnali egykor hazafurikázni, a többiek itt aludtak. Nagyon jól sikerült minden, mindenki jól elfáradt, főleg a szülők.  ;) Benci szegény menekült a tömeg és hangzavar elől, Dávid pedig Petinél aludt.
29-én megvolt a családi buli, mama és nagyi finomakat főztek, én a tortát készítettem csak. Vagyis kettőt.  :)
Néhány kép:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése